2008-05-26

I'm over now, I'm turning into something new


Jag tappar bort min vilja igen. Jag har ju bestämt mig för att en gång för alla (igen) försökt börja om på nytt. Nu i höst ändras ju allt så varför inte börja med en ny start med sig själv. Den här starten är så lite som att gå ut och gå/springa 2 gåpnger om dagen. Med "gå/springa" menar jag att ena gången är det intervallträning och nästa är det gång.
Det är inte så svårt, eller hur? Men jovisst är det när ens hjärna har bestämt sig för att det är det. Jag kommer inte ut som jag ska, hittar på ursäkter osv. Men visst tränar jag, jag har inte lagt av helt, men det är inga 2 ggr om dagen som det borde.
Det här var mest en påminnelse till mig själv om hur det kommer sluta om jag inte börjar snart.


Snart är Juni månad slut. Var försvinner dagarna?
Nu är jag hemma efter nästan en vecka hos mormor, där jag varit förkyld och tråkig varenda dag. Nu ska jag som sagt börja träna ordentligt och njuta av sommaren på det sättet. Jag har inget annat sätt att njuta på så det är den enda utvägen för att jag inte ska ruttna ihjäl.

2008-06-17

Idag har jag och mamma varit i Köpenhamn. Vi åkte vid 09.20 på morgonen och kom hem vid 5 på eftermiddagen. Med andra ord har jag haft en mammadag.

Vi vandrade runt på Ströget hela dagen, förutom en stund när vi satte oss ute i hamnen och halvsov i solen.Jag har varit övermätt (nu menar jag verkligen riktigt j'vla mätt) och grymt trött så det har bara varit lugnt hela dagen.

Nu sitter jag och lyssnar igenom en massa band jag skulle ha lyssnat igenom för ett tag sedan, t.ex: All time low, Airbourne och Bush. Än så länge gillar jag alla men jag har typ 15 kvar att lyssna på så vi får se hur det går.

2008-06-16

Okej, det här är vad jag ska göra i sommar för att underhålla mig själv;

- Lära migen ny låt på gitarren i veckan (inte ackord utan tabs)
- Träna som en dåre. Ut och intervallträna 2 ggr som dagen, förutom på helgerna när det blir att gå/springa 1 gång. Utöver det blir det styrka om jag har lust. Vill gå ner de fem kilona som jag gick ner förra sommaren.


Wow. Fullt upp här alltså -.-
Aja, hittar säkert på något. Imorgon ska jag till Köpenhamn, där blir det mys och shopping hela dagen.

2008-06-14

Igår var det sista dagen på Central, vi slutade nian. Ingen mer 9C, ingen mer Nisse, ingen mer jobbig Anna-Lisa, ingen mer äcklig mat, ingen mer mossen... Det känns inte som om det är sant än. Det känns som om det är en helt vanlig helg och att jag snart ska upp igen och gå iväg till skolan. Men icke.

Igår började vi kvasrt över 11 med att samlas med Nisse, dvs typ 10 pers. Sedan gick vi ner och såg kabarén där resten var med. Efter det var det samling i matsalen där det delades ut stipendier och betyg. Jag själv gick hem med 10 MVG och 285 poäng i betyg. Helt ok. Sedan samlades klassen, Nisse fick presenter och tjejer kramades och grät (inte jag eftersom jag är känslokall på den biten).

Efter det var det att gå hem (var hemma vid 2) och börja göra sig i ordning för balen. Duscha, sminka sig, fixa håret (det tog mig och mamma ca 1 h och 15 min och jag var rasande på håret) och ta på sig klänningen. Sedan var det klart och dags att ta sig till skolan där bussen hämtade upp oss ungefär kvart över 6.
   Vi åkte i ca 20 min innan vi var framme på ett litet mysigt ställe. Vi började med att vänta, såklart, innan vi kom in och det var dags för mat. Efter det var det dans i någon timme innan en komiker vid namn Johan Ulfredsson (tror jag det var) kom dig och höll på i kanske 30 min. Sedan var det dans igen till vi åkte hem vid 10 över 1. Tro det eller ej, jag dansade massor! Det ni.

Lite sorgligt är det, det var sistra grejen man gjorde med klassen. Nu är allt över och allt ovant börjar snart.

Jag vaknade klockan 5 i morse. Jag somnade säkert inte förrän vid halv 3 tiden igår natt så jag var en aningen trött. Så jag tog mobilen från nattduksbordet och kollade klockan. Och med mobilen i handen somnar jag och vaknar efter en stund. Då ska jag kolla klockan igen, och hittar mobilen i sängen, kollar klockan, somnar och vaknar snart igen. Så höll det på fram till halv 11 för då gick jag upp. Då får jag ett sms av Izabell som har tråkigt och därför cyklar i iväg till Lund vid 12 tiden, jag med ontont i benen och fötterna och med ett allmänt trött huvud. Ett litet äventyr.

Sedan dess har jag inte gjort mycket. Redigerat en massa bilder och spelat lite gitarr, inte mer. Jag behöver min elgitarr snart, och en privat lärare som kan bo i en garderob här hemma. Hade varit praktiskt.

2008-06-12

Torsdag, sista dagen i skolan. Det är inte bra, jag är inte beredd än. Inte riktigt än.

Jag har ingenting att göra i sommar. Alla konserter är i slutet av sommaren och då har jag redan börjat skolan igen. Kul va? Det enda jag ska göra är att träna, träna och träna lite till. Så spännande ska jag ha det.

Och ja, jag är arg idag. Arg och ledsen på mig själv och på vissa människor omkring mig. Jag vet inte vad jag ska göra för att få ut ilskan för inget hjälper, så jag kommer antagligen börja klaga på mamma när hon kommer hem och bli ovän med henne.

Så varför är jag arg idag?
- Jag har tydligen glömt kvar hårsprayet och nagellacket som jag klöpte på Nova i tisdags i ett av omklädningsrummen. DUKTIGT där.
- Började platta mitt hår i morse och fick hela handen full av färg eftersom jag färgade håret igår. Kul. Var tvungen att platta hela håret iaf.
- Min tupering gick åt skogen och jag fick sätta upp allt i en hästsvans.
- Är på väg att komma för sent till skolan för min mage bråkar
- Jag kommer inte få skriva på klassfotot, bara jag. 
- Jag har en fet färgfläck i nacken så jag kommer inte kunna ha håret fint på balen imorgon. Har även i pannan som också är jättefint.
- Mina ögon är röda och fina efter klippningen igår, de tåler inte den luften.
- Jag vill inte ha sommarlov för jag har inget att göra på det.

Plus en massa annat som inte går rätt idag. Jag hoppas verkligen det blir bättre imorgon och att det inte regnar.


2008-06-05

Ny månad, nya tankar. Det känns som om jag skrivit det innan. Tyvärr, eller det är kanske positivt, så är inte de tankarna många eller starka nog för att kommas ihåg. Det känns som om tiden går fastän den fortfarande står still.

Nästa vecka, om 8 dagar, är skolan slut. Jag har inte äns känslor om det. Jag längtar inte, jag vill inte starta om på nytt. Inte nu, inte än. Jag vill inte lämna det gamla. Det är något som händer varje gång något ändras i mitt liv, tex om vi bytar bil eller gör om ett rum, jag tycker inte om det. Det är nytt och skrämmande, inte något jag kan dra mig till och känna mig trygg hos.
   Min mormor ska ju flytta någon gång i framtiden, och det är jag helt emot. Visst älskar jag henne och vill att hon ska må bra, men där hon bor nu har jag växt upp. Jag älskar det stället, det är min tillflyktsort och det räddar mig från det mesta. Men nu ska det snart försvinna, jag vet att huset kommer säljas en gång i framtiden, men jag vill inte än.

Lite uppdatering från en ovilligt skrivande Louise, som har skrivkramp i både hjärta och hjärna.