2008-05-24

Den här dagen kommer gå segt fram. Jag tvingade mig upp ur sängem, varför vet jag egentligen inte, och jag håller på att somna stående hela tiden. Jag fick också små aggressioner på datorn när jag inte kunde logga in här och efter fyra försök kommer jag på mig själv med att skriva in en bokstav för mycket i mitt lösenord. Om någon timme ska jag iväg till mormor och sova där i natt. Imorgon ska jag träffa Lidia. Det blir en mysig helg med andra ord.

Ni ska se mitt hår! Längst uppe är det brun utväxt, nästan hela vägen ner är det mörkbrunt och lite ovanför topparna går det mer och mer åt rödbrunt. Det ni. Jag tycker inte alls om det. Min färg går ur håret och jag tar mig inte till frisören för att beställa klipptid. Mitt hår behöver klippas, färgas om helt och jag behöver köpa schampo och en spray mot värme. Mitt hår är jätteslitet :(
Vill ni inte ha det så så gör ni inte som jag och plattar det och tuperar det nästan varje dag. Det är bara ett litet tips.


Nu ska jag börja lyssna på Iron Maiden på allvar, jag gillar verkligen musiken och varför jag inte börjat lyssna på dem innan vet jag inte. Snart kan jag tillåta mig att ha på mig deras bandtröjor också ju.

Trevlig helg allihopa!


2008-05-19

Jag vet att jag var skrivsugen igår och skulle skriva, men jag hittade annat att göra. Så tyvärr blev det inget skrivande.

Min dag har inte varit rolig utan precis tvärtom. Vaknade upp av att klockan ringde och det första som går genom  mitt huvud är "Varför ringer den klockan sju på morgonen? Jag ska inte upp, det är söndag!" innan jag inser att det är en ny måndag att roa sig med. Efter att ha tänkt det känner jag hur en våg av... deppighet, sorg, jag vet inte, sköljer genom mig. Så på bara några sekunder var jag på väg att börja storgråta. Tjoho på den känslan, så underbar -.-

Aja, den känslan har hängt med hela dagen, jättekul. Efter att jag gått upp och ätit frukost går jag ner och börjar fixa håret (platta det, tupera, spraya, tupera, spraya, tupera... ni förstår) när jag efter ett tag känner hur min mage börjar göra uppror. Men eftersom jag började få bråttom med att fixa mig orkade jag inte bry mig om magen. Men när jag blivit klar med håret och lyckats sminka mig smäller det och jag blir dålig (allergisk reaktion dålig). Varför förstår jag inte, men mamma sa att det kunde vara kryddor från maten igår, även om det inte var så mycket kryddat. Men iaf så kommer jag ut från toan efter ett tag och kan klä på mig, och sedan är det att rusa in där igen. Mamma ringde skolan och sa till dem att jag kunde bli sen, medan jag satt och stressade så att jag skakade, bokstavligt talat.

Jag hann till skolan i tid, och magen gav med sig efter ett tag, men varje gång efter att jag varit dålig så är hela kroppen slut. Jag har ingen ork alls, jag är sjukt trött och det enda jag vill göra är att sova. Så jag har inte varit pigg och glad idag, har mest suttit och inte sagt något. Om någon nu undrar varför jag varit så vet ni det nu ;)

Nu på kvällen har ajg och mamma letat efter något som jag kan ha på mig på en danstemadag, på kvällen, utan någon lycka. Så jag får hitta på något. Önska mig lycka till.

2008-05-18

Så var det söndag igen.

Mitt lilla rymningsförsök blev inte bra, jag har inga busspengar. Så jag har fått stanna hemma i helgen, otrurligt nog för alla omkring mig. Jag är på hemskt humör och alla som kommer nära får känna på det. Det är inte fina ord som kommer ur min mun.

Det är inte heller fina ord som ligger och vill komma ut. Det är tråkigt att inte ha någon att prata med. Läste precis ett inlägg på en annan blogg om hur perfekt kärleken kunde vara. Piggade ju upp mig otroligt. Det är skönt att veta att någon får uppleva det iaf (jag kan fortfarande vara glad för andra, oj oj).


Jag har egentligen lust att skriva av mig men ni får vänta till senare eftersom nu är det repris på Top Model finalen :)

2008-05-15

Nu är jag vaken och redo för att skriva om gårdagen.

Klockan 4 igår morde ringde alarmet och det var dags att dra på smilbanden och gå upp och göra sig iordning. jag gjorde inte mycket, åt, klädde på mig och drog en borsta genom håret - klockan fyra är man ganska trött. Sedan var det samling vid skolan halv 6, och bussen körde 6. Jag satt bredvid Johanna längst fram i bussen (vi kom in sist och fick ingen annan plats) och där satt vi och sov i princip hela tiden. Åksjuketabletter gör en sjukt trött.
Iaf, klockan nio var vi på båten som gick från Danmark till Tyskland, den tog 1 h och 45 min, och sedan körde vi igen. Efter ca 3 timmar var vi framme vid Sachsenhausen, ett koncentrationsläger, och där var vi till ungefär halv 6 på kvällen. Personligen tycker jag att det inte gav mig någonting att åka dit, det var moderniserat, bara en massa museum med små lappar och tidningsbitar, och gräsmattor. Det var ingen känsa över huvud taget och jag tycker att det var mest onödigt att åka dit. De hade gjort ett hus som skulle föreställa en barack där judarna bodde i medan de var där, och för att det hjade försökt att bli nerbränt så såg det gammalt ut, så där inne var det läskigt att gå, där kände jag av hemskheten. Men annars var det ingenting, bara allmänt varmt och jobbigt.

V hade ca 23 grader varmt där nere, och duktigt som jag är åt jag i pårincip ingenting innan så jag var på väg att svimma i slutet. Snäll som hon är tvingade Johanna i mig sitt vatten och jag slapp svimma. Men värmen var hemsk.

Sedan åkte vi samma runda hem igen och var hemma ca 01:45. Ingen speciell resa, har inget att berätta om. Bilder kommer upp på min bilddagbok senare (heter Svartfisk där).




Det ända jag tänkte på var att vi människor är hemska, vi håller fortfarande på att slakta oskyldiga människor dagligen för att vi har j'vligt svårt att använda munnen och lösa saker, eller bara ignorera saker. Vi har gått över gränsen, titta bara på Sverige. Många vågar inte längre gå ut på kvällarna själva bara för att komma hem från kompisen utan måste bli hämtade, parker vågar man inte gå i på kvällarna, mord sker X anatal gången i månader, folk blir våldtagna, misshandlade och knivhuggna. Var är vi på väg?

Vi i världen ska ju vara duktiga och inte ha fler krig, men vad håller vi på med? Fastän man går och säger att det är dåligt har vi krig som pågår hela tiden. Varför drar man inte tillbaka styrkorna och bara... Gör något? Måste man verkligen döda för att komma någonstans här i världen? Tänk på alla människor som förlorar allt, de som dör, de som får någon familjemedlem dödad, de utan mat, de med borsprängda hus....
Vad fan håller vi på med?


Lös konflikter utan att skada och visa hänsyn för alla andra människor. Visa att vi faktiskt är likadana som alla andra i kropp och själ och visa att vi inte behövder våld för att lösa saker eller roa oss. Hudton, ögonfärg, längd, det spelar ingen roll. Ta ansvar och hjälp till för att stoppa våldet, genom att bara låta bli att bli en del av det. Låt det bli historia och låt oss börja om på nytt.

2008-05-12

Nu ska Louise börja träna rumpan av sig. Vad kul det låter va? Iofs så har jag ingen rumpa, så jag får hitta på en annan liknelse en dag. Iaf så ska jag träna sönder mig nu i fortsättningen. Tjoho. Söker gärna sällskap om någon skulle vilja hänga med ut på mossen några varv, eller bara gå en runda någon annan stans. Jag har bra vägar.

Har köpt balklänning idag, en som jag faktiskt inte trodde skulle vara så fin på mig. Den var sjukt söt, så nu ska vissa av er få se mig i söt söt klänning. Och allt tack vare mamma :) (Jag berättar inte hur den ser ut, det bli en överraskning)


Jag vill ha tillbaka de nationella prvoen i engelska nu. Vill veta om det gick så bra som jag tror att det gick. Har inte lust att vänta flera veckor som vi fick göra med de svenska.

På onsdag åker vi (tre 9:or) till Tyskland, till ett koncentrationsläger. Jag kommer drömma mardrömmar i år efteråt, och det skulle inte förvåna mig om jag bryter ihop där inne. Men jag hoppas jag kan klara mig de timmarna, även om det är en av de hemskaste sakerna som hänt.

2008-05-11

Jag är arg.

Det är egentligen allt ni behöver veta.



Men snäll som jag är skriver jag mer ändå. Jag är arg på människor över huvud taget, på photoshop, på datorn i största allmänhet, på vädret, på mina föräldrar, på min kamera, på skolan, på tysklandsresan, på musik, på att vår telefon låter, på att msn inte vill som jag vill, på mina försök till att vara till glädje idag, på mitt smink, på att jag måste duscha, på att det är söndag, på att det är idrott på mossen imorgon, på att jag inte får gå på Peace&Love, på Malmöfestivalen som än så länge inte har mer än ett bra band, på att sommaren är för långt ifrån oss och samtidigt så nära, på att mina ögon är irriterade och rinner, på att klockan är mycket,  på min utväxt och min frisyr, på pollen som gör luften jobbig....


De klagande inläggen försvinner inte, de är väl en del av mig. Känns ju bra...

2008-05-08

Ni får ursäkta för gårdagens inlägg om ni, som jag, är trötta på att läsa inlägg där man bara klagar. Jag är trött på att skriva sådana inlägg också.


Kroppen är vår trädgård och viljan trädgårdsmästaren. Vill vi så nässlor eller sallad, odla isop eller dra upp timjan, satsa på en sort eller variera, låta den ligga obrutkad av lättja eller hålla den välbrukad med flitigt arbete - ja, så är det vi själva och vår vilja som bestämmer den saken. Om inte livets våg hade en skål för förnuftet som vägde upp den, där sinnerligheten sitter, så skulle vårt blod och vår dåliga natur förleda oss att göra de horriblaste misstag. Men vi har vårt förstånd, som kyler ner passionerna, de djuriska instinkterna, våra tygellösa lustar, av vilka det där som du kallar kärlek, som jag ser det bara är en gren eller en utväxt.

William Shakespeare - Othello, Scen 3.

Den mannen var ett geni.

2008-05-07

Efter 4 månader så kan jag ärligt säga rakt ut att 2008 är ett jävla skitår. Det har inte hänt något positivt, mer än Timo Räisänen, i år. Trodde att 08 skulle bli ett år av förändring. Istället så går jag runt i kvicksand.
Så vad har hänt? Jo.

- Jag har gått upp mer i vikt/omfång och träningen hjälper inte det minsta. Känner mig som en jävla geléklump som bildar en våg så fort jag sätter den ena foten framför den andra
- Behöver jag säga mer än Mando Diao? Skitdag. Tur för dem att de är ett onaturligt bra band på scen
- Jag kommer aldrig få råd med min gitarr
- Gitarrlektionerna går åt skogen
- Skolan kämpar jag mig igenom i onödan eftersom jag ändå inte får någon uppskattning för det. Det är bara det jag är ute efter, så varför ens fösöka?
- Jag är fortfarande dålig på allt
- Jag har minst en skada på kroppen dagligen som hindrar mig från att kunna träna som jag vill. Jag kan t.ex. inte springa pga av både min mage (som ska undersökas nästa vecka) och mina två knä som alltid har haft problem och aldrig läker
- TH ställer in sin konsert
- Inga fler konserter för mig på hela året. Vad händer? Förra året hade jag minst 1 varannan månad. Inte ens någon festival i sommar som jag kan/får gå på!
- Mitt sociala liv går inte bara i kvicksand, det simmar i det. Folk tycker uppenbarligen inte om mig
- Mina foto behöver vi inte heller prata om
- Det blir ingen Pier Pressure
- Jag har utvecklat än ätstörning, också trevligt
- Varje morgon vaknar jag med världens depressionskänsla och vill inte gå upp ur sängen utan bara gråta
- Hela världen är fucked up, men det var inget nytt.

OSV. Jag vet inte vad jag ska göra. Det har bara gått 4 månader och redan vet jag att inget kommer sluta bra. Hatar detta året, vill tillbaka till förra. Förra sommaren, den 1 juli. Den dagen som var perfekt, den jag vill uppleve gång på gång på gång. Tack för mig.


2008-05-06

Nu är det så att jag hade massor att skriva men jag kommer inte ihåg vad. Så jag får väl hitta på något annat som inte är lika intressant. Att blogga är svårt.

Har haft en lat dag idag. Gick upp halv 7 istället för kvart över 6, bara det är en uppoffring, så jag tuperade och plattade inte håret utan satte bara upp det i en hästsvans. Det tar 5 min för mig att sminka mig så jag hade gott om tid. Dessutom har jag gått i jeans (det brukar iofs inte vara något annat), vitt linne och mysskjorta över det. Nice.
   Vi har inte heller gjort något speciellt ansträngande i skolan. Satt och räknade med bråk (det går jättelätt) och lyssnade på Sum 41 på dubbelmatten, vi gjorde nästan klart en dialog på engelskan, SET-lektionen (social emotionell träning) hade vi ute och där pratade vi bara, och så fick vi sluta typ 15 min för tidigt. Vi stannade ute i 35 min, för sålång rast hade vi och sedan hade vi SO där vi iofs hade miniprov eller något som jag körde på har jag en känsla av haha. Jag får väl aldrig mitt MVG i geografi. Där slutade vi 20 min för tidigt, också nice. 
  
Men jag fick inte mat idag :/ Eller, jag fick väl mat, men inte som jag skulle. Jag är ju allergisk mot både gluten (vete, korn, havre, råg och malt + lite annat) och mjölk så jag får nästan annat varenda gång vi äter i skolan. Idag så hade vi fiskgratäng och potatismos. Så jag fick fisk och så skulle jag ha potatis. Men så kommer mattanten och säger "Potatisen slängdes i soptunnan." Tack så mycket. Alltid trevligt. Speciellt när man får en minibit med fisk och där inte är någon speciell sallad som jag tycker om. Det är aldrig det, fattar inte varför det ska vara så svårt att göra en sallad av typ gurka, salladsblad och paprika, eller något liknande. Istället får vi en massa röror som jag inte vågar ta pga allergin och en massa kokta grejer som jag inte ätet (är kräsen med kokta grönsaker). Vår skolmat suger.

Sedan var det nationellt prov i matte, sista skriftliga delen. Vissa delar gick bra, andra gick inte alls. Men det är skönt att ha det gjort.

Nu idag har jag varit på gitarren, där jag var sjukt okoncentrerad och allmänt jobbig, lånat en Shakespearbok som jag ska läsa, handlat mat och gjort mina omval. Nu söker jag in till Estetisk musik linjen. Håll tummarna. Nu kan vi se om jag kan klara mina mål. Annars blir det väl som förväntat.

Jag har fortfarande inte fått min motivation. Vid den här tiden förra året var jag så mycket smalare än vad jag är nu, och enda skillnade var att jag red också. Sedan jag slutat med det har jag blivit fruktansvärt otränad, min balans är borta och mitt psyke är jobbigt. Skitjobbigt.
Någon som har något tips på vad man gör för att hitta motivationen? Har ni något tips på vad ni har gjort någon gång? Och har ni något tips på kul och gratis träning, dvs inte gång, styrketräning och jogging för det borde jag redan göra -.- Aja, jag behöver en spark i baken, och det fort. Önska mig lycka till, jag har 3 veckor kvar, sen smäller det. Antingen bryter jag ihop helt eller så börjar jag få tillbaka motivationen jag en gång hade.

Nu ska jag se på Ugly Betty :)

2008-05-03

The key is so hard to find
I can't no longer even see the lock
The chain that holds it is choking me
And the bloodrush in my head goes down to my toes



Här är vi poetiska. Min lördagskväll är som alla mina andra, tråkig och seg. Det suger.
 God natt alla.

2008-05-01

Första maj, ännu en månad har passerat förbi utan att bringa något speciellt. I och för sig så lyste Timo upp en dag, det var en höjdpunkt, men i princip inget annat hände. Ännu en meningslös månad helt enkelt. Men snart är det sommar och då kanske det kan hända lite.

Ninjan, tack för att du tycker som du gör, men jag menade att jag inte är tillräckligt bra på något. Att vara bra räcker inte för mig.


Vaknade klockan 1 idag. Med tanke på att jag brukar vakna typ 9 på helger så känns det sjukt skumt. Dessutom vaknade jag inte själv utan mamma väckte mig. Så tänk hur länge jag kunnat sova om jag fått. Nu har jag varit vaken i ca 5 timmar, och för mig känns det som om klockan vore 2 kanske. Har inte orkat med något idag. Imorgon måste jag spendera hela dagen i Malmö, hos tandläkaren, doktorn och tandläkaren igen. Det värsta är att jag måste springa runt ensam, det finns inget tråkigare.

Nu sitter jag och lyssnar på Drive By och sörjer över att jag missar Neverstore imorgon eftersom jag inte får gå. Så det blir ingen Neverstore-konsert i vår. Trevligt. Ska börja sörja över att Drive By, My chemical romance och Billy talent inte drar iväg på europaturné utan bara i USA. Värsta drömkonsteren för mig som älskar alla tre banden, men det är lite svårt att ta sig ända dit för att se dem. Jag får hålla tummarna, ni får gärna hjälpa till :) , och hoppas på att de tar sig hit en dag.

Nu ska jag fördriva tiden med ingenting igen. Önska mig lycka till.