2009-01-31

Att vara sjuk suger. Skriver samma sak till er som jag skrev till Izabell nyss: "om du är sjuk, var aldrig ute och gå när du på en vecka inte ätit mer än 1 gång om dagen och i portionsstorlekar som är samma som ditt marsvins." För det är sant. Idag åt jag faktiskt frukost vilket som är helt otroligt. Dock inte ätit efter det, bara druckit. Kan också tipsa er oom att Iste inte är gott på vintern utan bara på sommaren.

Jag har varit i Malmö idag, var tvungen att åka in för att fixa en grej. Hittade även ett par asfina skor på Din Sko men köpte dem aldrig för jag vet inte när jag ska använda dem. På vägen hem bestämde jag mig för att jag verkligen ville ha dem (har aldrig sett något snyggare på mina fötter) och mamma var gullig och körde in till burlöv center, men de hade dem inte alls. Jag ska kolla i Lund nu på måndag och se om de finns där. Annars ger jag upp och antar att det var inte menat att jag skulle ha dem.

Jag vill ha mina böcker. Såg nu att den som de inte har inne är Breaking Dawn, den sista av den fyra böckerna. Så grymt irriterande att de inte kan skicka de andra så länge, vi har beställt typ 5 andra böcker utöver den. Fast de kanske har slut på de andra två som är mina också... vem vet? De kanske bara inte skrivit ut det. Det skulle inte förvåna mig.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Kul att jag inte har ork till att göra något nyttigt, som städa. Kanske kan sova en stund, det hade varit skönt.
Ha en bra helg!

2009-01-30

Nu är snart ännu en dag avklarad. Jag har (en vecka efter beställningen) fått reda på att de inte har mina böcker i lager där jag beställde dem, och det fick vi mejla om för att få reda på. Hur dåligt är inte det? Så nu sitter jag och väntar på böcker värda 300 kr som jag kunde ha fått redan om jag beställt dem från ett annat ställe. Det är irriterande.

Vad har jag mer gjort idag? Hostat, hostat och hostat lite till. Inte haft feber idag heller vilket som är jätteskönt. Jag har också lyckats sitta upp i mer än 30 min i sträck. Otroligt va? Det har verkligen inte hänt något, det är svårt att hitta på något att skriva om. Istället ska jag fortsätta fantisera om ett par snygga skor jag såg i en tidning (eller var det på internet?) och vänta på att Izabell loggar in på msn.

2009-01-29

Vilken dag. Sitter och roar mig med att läsa alla fruktansvärt pinsamma inlägg jag la in när jag var yngre (dvs vid 2006 när bloggen startades). Jag uppmanar er att inte göra samma sak som jag, att läsa mina gamla inlägg alltså. Jag var en helt annan människa.

Ja, jag mår bättre idag. Hostar fortfarande sjukt mycket och jag består av slem (mysigt för alla att veta). Men jag har inte haft feber på hela dagen och halsen gör inte ont för tillfället. Jag har dock ingen aptit och min mage är skum. Inte så konstigt efter att man knaprat alvedon och halstabletter i 4 dagar. Vad som är konstigt är hur det gick från att jag svimmade till flera gånger igår till att må såhär. Jag kan faktiskt sitta upp här utan att hela världen snurrar, när jag står gungar det men det överlever jag. Jag får säker igen för att jag skrev detta och åker på något igen, haha. Min dagliga tur. Men jag är tacksam över att det är bättre, det är så skönt.

Jag har fortfarande inte fått böckerna jag beställde i lördags. Får dem säker när jag blir frisk och då har jag ingen tid att läsa.

Idag så är det programbytardag för ettorna på Spyken. Jag skulle varit byggare en halv dag. Jag kan ju inte säga att jag är så ledsen över att missa det, med tanke på hur duktig jag var på träslöjd gör jag nog byggarna en tjänst nu när jag är sjuk. Men jag är smått orolig för allt jag missat denna veckan. Har svenskan där klassen gått igenom en massa som jag behövde anteckna, engelskan så var det något med en låttext, vi skulle ha matteprov idag (eller imorgon, kommer inte ihåg) och idag är det information om de idividuella valen, så jag måste boka en tid för att få reda på allt jag vill veta. På det så är det en idrottsgrej jag måste lämna in. Tur att lärarna har fack, kan nog lämna det där. Aja, det är inte bråttom.

Nej, nu börjar det bli jobbigt att sitta här. Börjar känna mig svimfärdig igen.

2009-01-27

Jag har inte sovit en blund i natt. Inte en enda. Jag har inte ens kunnat ligga ner, har hostat som en idiot och värre. Slemhosta i mitt hjärta, det är ju så mysigt att nästan klökas. Så jag satt och roade mig med att knapra halstabletter (vilket min mage inte mår så bra över just nu), dricka två stora ölglas med vatten, springa upp och hämta mer vatten och alvedon osv, att läsa 4 tidningar som mamma lämnat i mitt rum, att rita om en bild på mobilen och att spela mobilspel. Sedan blev klockan halv 6 och jag orkade inte sitta kvar där och göra ingenting så jag gick upp och satte mig i soffan. Där blir jag serverad glass (det enda jag kan äta nu pga halsen) så småningom och sedan kommer den underbara febern igen. Så det blev till att knapra ännu med tabletter och att dricka ännu mer vatten. Och näsan rinner som ett vattenfall. Suck.

Lyckades somna när min bror gått hemifrån, men är det in te självklart att jag bara drömmer mardrömmar och antingen väcker mig själv eller att telefonen gör det åt mig. Varför ringa när jag inte kan prata?

Nu ska jag gå och dö en liten stund till för det var jobbigt att sitta här.

2009-01-26

Det är fortfarande host host host host host aj aj aj aj host aj aj. Hata slem som täpper till luftvägarna. Hata halsont. Men men, jag har iaf inte feber, har bara haft det en gång idag. Och vet ni vad? Jag har klarat att duscha. Helt underbart, förutom innan och efter då det var svinkallt. Det var också efter som febern kom. Haha, vad intresserade ni måste vara.

Det gick väl sådär hos doktorn. Änligen fått min medicin, men det kommer ta X antal veckor innan den börjar hjälpa. Har jag otur så kommer jag må sämre innan den börjar verka. Dessutom ska jag få sömntabletter också. Hehe. Jag som älskar medicin. Får tvinga mig själv till att ta den. Sömntabletterna kan jag jag ju iofs låta bli, men då sover jag ju inte.

Nej, nu ska jag gå och bädda ner mig i soffan igen. Blir antagligen inte skola imorgon heller. Kan ju inte ens prata. Sedan är det väl d-dag på onsdag? Så på torsdag så gäller det igen, jag hoppas jag är frisk tills dess.

2009-01-26

Slemhosta, vanlig hosta, feber, halsont och frossa. Det är vad jag har. När jag gick och la mig i lördags så kände jag att mitt huvud började göra ont och det övergick till feber. Jag har legat helt utslagen i soffan och knarkat ipren hela dagen igår. I natt har jag inte sovit någonting förrän det väl var morgon, men ena gången blir jag väckt. Somnade dock om snabbt igen.

Nu har jag ingen feber, men halsen känns dubbelt så stor och den kliar i längtan efter att få hosta, fast det gör så ont så jag försöker hålla mig. Har antagligen fått någon form av influensa, iaf enligt min mamma. Så kul har jag. Så ingen skola för mig, men jag måste ta mig till doktorn i eftermiddag. Och jag som bara vill gå och duscha... Känner mig så vidrig haha. Fast vem gör inte det när de varit sängliggande svettandes i 24 timmar?

2009-01-24

Måste bara tips om Sebastian Karlsson en gång till. Fy fan vad människan är bra. Jag vet att det det är töntvarning för att han varit med i Idol, men han är också den enda (enligt mig) som faktiskt kan göra bra musik och han har inte någon anledning till att ha en idolstämpel på sig.


Aaah, jag är pepp och vill på konsert och dansa till covers på 90-talslåtar. Musiken tar fram det bästa ur mig. Och nu vet ju alla som sagt att jag älskar att dansa haha. Nu vill jag vara en ny människa nästa vecka och bara ha kul med alla. Tyvärr är det inte så lätt, men jag ska inbilla mig att det blir så. Om inte så ska jag till läkaren på måndag eftermiddag och fixa medicin. Jag hoppas verkligen jag tar den, om jag nu får medicin, och att jag mår bättre av den.

Jag är också pepp på AC/DC konserten i sommar! Kommer bli så sjukt kul. Och på Mando Diao i april. Och Timo Räisänen (som jag antagligen ska se) i mars! Heja musiken 2009. Hoppas den blir bättre än 2008.

2009-01-24

Jag kna inte svara på kommentarer på bloggen :( Det suger. Jag vet inte hur man gör, jag vet inte ens om man kan göra det. Har sett andra som svarat men jag vet inte.

Spenderade igårkväll delvis framför tvn med min bror, delvis med danslåtar på hög volym och delvis med en helt underbart söt hund med hockeyfrilla på golvet. Jag har nog inte varit med om en sötare valp. Han var rädd för mitt marsvin haha, han gick inte ut i köket.

Nu sitter jag här efter att precis kommit hem från mormor där jag satt i soffan under en filt och läste med hennes hund, Lina, bredvid mig. Mys. Nu springer de runt här hemma och snart ska vi äta spaghetti. Dessutom har jag börjat bli sjuk. har legat och drömt om att jag hostat hela natten och det har fortsatt (fast i verkligheten) idag. Och så har jag ont i halsen. Kul va? Det är ju så roligt att vara sjuk. Jag får nog igen för att jag var elak mot min bror häromdagen.
Utöver att gnälla och skriva här så lyssnar jag på Sebastian Karlssons nya låtar, han släpper ju ny skiva nästa vecka. Äntligen! Men det är inte riktigt vad jag väntade mig. Han är bra ändå. Det är skön musik, lugn och underbar.

Ikväll ska jag träna, vilket jag slarvat en aning med denna veckan (men sprang faktiskt 2 dagar och var ute och dansade och svettades på spymf). Mina muskler är inte vad de borde vara än haha. Men, bättre sent än aldrig. Efter (eller kanske innan?) ska jag läsa ut Twilight. Ska beställa hem alla de andra engelska böckerna så att jag har något att fortsätta att läsa när den väl är slut. Då slipper jag vänta :)

Idag har Izabell åkt till England också. Eller ja, hon ska förbi och hämta upp Mich och sedan vidare innan hon väl åker. Hon kommer inte hem förrän på fredag :( Fast så länge hon har kul så är jag glad! Det förtjänar hon verkligen. Hihi.

Nu ska jag se om jag kan beställa böckerna och sedan ska jag äta. Ha en bra kväll!

2009-01-23

Hemma igen. Det har varit en hemsk dag. Börjar med att det är svinkallt ute, bussen är för full så den kör förbi, nästa buss är försenad, jag kommer för sent till skolan, ingen pratar med mig, jag pratar inte med någon, jag mår för jävligt, jag kommer på mig själv med att må för jävligt och mår ännu värre, står mest och stirrar hela dagen, kommer in i en evighetsperiod i aulan där vi får se vad vi gjort i veckan (dvs allas framträdande från igår, suck), missar näst buss med 4 minuter och nästa kommer inte förrän en halvtimme senare, det är full storm ute och jag blåser typ bort, hamnar på bussen och Stephanie kommer och sätter sig hos mig och jag är för jävla tråkig (stackars henne, hon försökte få igång en konversation men det gick inte), det blåser så mycket att jag får leda cykeln hem och jag är inte ensam när jag kommer hem som jag vill vara för då känns det lite bättre när jag mår dåligt. Nu har jag bara min "sjuka" bror att vara arg på. Lite synd är det om honom för han har inte gjort något mot mig. Och nu hamnade jag här.

Nu ska jag skriva min recension (hur stavas det egentligen?) om gårdagens konsert och lyssna på James Morrison. Bye.

2009-01-23

Denna veckan har gått fort! Igår gick jättefort. Vi visade upp våra föreställningar på eos hela dagen och dte var verkligen skitkul. Jag älskar att dansa, kan vara därför. Eller bara för att alla är så underbara. Jag önskar bara att jag kunde mått bra och varit mig själv så jag sluppit sitta och titta rakt fram i 4 dagar. Men jag vaknade lite till liv igår, tack och lov.

Sedan på kvällen var det Spyfkonserten från 18.00 - 22.00. Den var inte bra förrän vid slutet. Eller jo, hårdrockarna var grymma haha. Eller ja, grymma och grymma, de andra var rätt tråkiga (även om de var jätteduktiga) och det var inte de. Men sen i slutet vaknade mitt gamla jag till liv igen och jag var helt fri för ett tag. Ni kan inte ana hur skönt det var att får hoppa runt och dansa med alla och att känna att de faktiskt tyckte att det var kul att jag var som dem. De måste ha undrat vad som hände med mig haha. Konserter har en förmåga att få fram den effekten, där mår jag så bra som jag bara kan må. Nu vet ni :)

Idag ska vi bara städa i skolan. Det är lite synd med tankre på hur mycket vi jobbat för att bygga upp all rekvisita och alla dekorationer. Så det blir att springa fram och tillbaka överallt idag. Jobba, jobba, jobba. Sedan har jag för mig att vi ska se på filmklipp från hela veckan. Kom och hjälp mig och dö, typ. Fast det är kul att se alla andra. Förhoppningsvis har jag inte något emot att se mig själv också snart. Kanske. Sedan slutar vi astidigt och jag måste bara springa runt och städa hemma. Städa till marsvinet, städa huset, städa toaletterna.... Listan är lång. Men vad gör man inte för sin mamma? Och så måste jag träna på min gitarrläxa som jag inte övat ett dugg på sedan i tisdags när jag fick den. Det är illa. Och så ska jag mejla Izabell som åker till England på lördag :(

Nu är det snart skola. Dags att ge mig av.


2009-01-21

Jag är inte den jag vill vara. Jag är så avundsjuk på alla som är det, som är utåtriktade och omtyckta av alla. De behöver inte vara älskade av alla och ha en hel flock med människor runt om sig alltid, utan bara kunna gå fram och prata med vem som helst och veta att de uppskattar det också.
Så är inte min verklighet, den är långt därifrån. Jag lär inte känna någon ny eftersom jag är instängd i mig själv. Jag tappar bort de jag redan känner och som en gång kom och pratade med mig fastän det var andra runt om. Det känns som om jag förlorar min enda och bästa vän. Jag tappar bort mig själv mer och mer och jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag ska till doktorn på måndag och se om jag får medicin mot depressionen, men jag vet inte om jag vill ta dem. Jag har inget att vara glad över så varför ska jag vara det? Jag har ingen att vara glad med så varför ens försöka? Jag har försökt och det har inte fungerat. Jag har vridit ut och in på mig själv för att på något sätt försöka släppa taget och vakna till liv i mitt inre, men jag kan inte. Det är som om någon sugit ut allt inne i mitt huvud och bara lämnat kvar tankarna. Jag har ingen viljestyrka och jag har ingen självkontroll. Därför säger jag inget, därför är jag inte rolig, därför går jag runt och är skiträdd hela tiden och därför vill jag int se någon levande varelse överhuvudtaget om dagarna. Om ni bara visste vad jag kämpar, jag kämpar som fan, och vad jag kämpar mot. Jag är helt förstörd. Jag orkar inte med det. Och denna jävla eos-veckan har bara bevisat hur jävla illa det är.

Hade jag varit som vanligt hade jag varit en av dem som springer runt och dansar och sjunger bara för att det är kul. Jag hade pratat med alla och varit framåt och aldrig tyst. För tro mig, jag kan egentligen inte vara tyst. Min mun går i ett, speciellt som den som jag pratar med är tyst. Dessutom kan jag vara roligt, ibland får jag faktiskt folk till att skratta. Jag springer runt och retas och håller på med folk, på skoj ofc, och de gör likadant med mig.

Varför har det hänt just mig?


2009-01-21

(Skrev ner detta i mobilen i skolan)

Dagen har börjat konstigt. Det känns som om den ska vara dålig. Fast för en gångs skull kanske det inte stämmer. Jag får se. Sitter iaf i skolan och väntar på att den ska börja, 10 min kvar. Och som vanligt tänker jag och orar jag mig över lunchen som ska komma. Jag vet inte varför, för jag är inte ensam, det är ju bara att ringa någon och se var de är, men ändå. Jag kommer inte klara mig själv haha. Jag får skaffa en attityd och en massa nödsaker att prata om så att jag alltid är redo för det värsta. Men men, nu börjar jag en ny lång dag.

2009-01-20

Jag bestämde mig för att skriva om inlägget, tråkigt för er som kanske redan läst, om någon ens hann det.

Dagen började hemskt. Vaknade med en sjuk ångest, huvudvärk och halsont. Har bara sovit ett par timmar igår, pappa gjorde som vanligt om somnade framför tvn där nere igår och han har alltid ashögt. Så jag kan aldrig sova när han sitter där, vilket han gör alldeles för ofta. Och nej, jag har inte sagt till honom, ni känner inte min pappa. Jag hoppas ni slipper det också.
När jag väl somnade drömde jag någon mardröm som väl var kopplad till eos-veckan antar jag. Kommer inte ihåg den nu. Sedan vaknar och och ångesten gör att jag inte kan röra mig. Det var inte kul. Somnar gråtande och vaknar totalförstörd. Men den lugnade sig när jag väl kom på bussen till skolan. Där träffde jag Linda (idag igen!) och hon fick mig på bättre humör. Jag älskar människor som pratar på hela tiden så jag slipper säga saker själv. Så länge de pratar med mig (också) så är jag glad. Sedan var det dags att starta andra dage n på eos-veckan. Hela dagen blev bätte och bättre, fastän jag var helt borta på lunchen. Åt ingenting och kunde inte vara med någon för jag var rädd att jag skulle bryta samman totalt. Fast så träffade jag Disa och Ellinor och det blev faktiskt ok med sällskap. Efter det gick allt asbra nästan. Jag har märkt att jag har lättare att slappna av när det inte är så mycket folk runt om mig. Så fort vi delar in oss i mindre grupper är det som om jag vaknar till liv litegrann. I alla fall så slutade dagen ok. Imorgon ska vi spendera dagen bildsalen (som idag, hehe) och med att sätta hela framträdandet. Fullt upp alltså. Ser nästan fram emot det. Nästan. Kanske. Lite.

Jag har förresten varit duktig och varit ute i skrylle och sprungit idag i mörkret med min bror. Hade bättre kondition än jag trodde, men den är fortfarande fruktansvärt dålig. Men det ska bli bättre, så det så.

Nu ska jag till gitarrlektionen och spela upp låten som jag inte kan spela till samtidigt som sången är. Jag är konstig, haha.


2009-01-19

Den här dagen har börjat bra men stegvis nått helvetet. Jag hatar eos-veckan och jag kan inte göra något för att slippa den för då får jag IG. Så just nu sitter jag och skakar och har precis haft ett sammanbrott. Alla är arga på mig, speciellt min mamma, och jag vet inte var jag ska ta vägen. Det här är så jävla kul så att ni anar det inte. Och imorgon, och dagen efter det, och dagen efter det så kommer dte bli likadant. Jag vill till min mormor. Herregud, jag gråter bara jag tänker på henne. Det slutar inte. Det här är fruktansvärt. Är så sjukt rädd för att jag ska bryta samman imorgon i skolan också. Skulle inte förvåna mig om det brister snart, just nu är det svårare än vanligt också ju.

Vad jag vill göra är att gå och sätta mig i ett rum utan någon människa någonstans i närheten och bara spela. Spela så att fingrarna blöder och sjunga tills rösten dör. Det är det enda som hjälper, det enda som kan få mig att för en stund bara glömma allt och få kroppen och sinnet att vara ett med musiken. Det är därför den betyder så mycket för mig. För att den kan göra så för mig.

Nu vet jag inte var jag ska gå. Jag vill inte gå härifrån för då får jag möta ännu ett argt ansikte. Det värsta är att mina föräldrar specialbehandlar min bror. Det räcker att han säger att han har ont i tummen och de åker in till akuten. Här har jag suttit i en vecka och klagat på att jag har onti mina knä och det har fortfarande inte hänt något. Det enda jag får tillbaka är en jävla massa suckar. Och om jag tycker att det är illa så är det ingenting alls jämför med min depression. De första gångerna jag bröt ihopa, någon gång i oktober, så var det synd om mig. Nu är jag jobbig och i vägen och ser de mig gråta går de sin väg. Hade det varit min bror som mått såhär hade han redan varit på ett mentalsjukhus, vilket jag sa till min mamma idag. Och hon förnerkar inte det. Hon blir bara arg på mig och skriker tillbaka någonting som liknar "Och det vill du eller?". Nej, jag vill inte hamna på ett mentalsjukhus. Men jag vill inte ha suckar och muttrande varenda gång jag öppnar mig för henne och berättar hur jag mår, för att sedan bara någon timme senare få veta att hon inte alls lyssnar och skiter i vad jag sagt. När jag var hos någon psykolog eller kurator eller vad de nu var förra gången så bad de henne berätta vad hon upplevde var fel. Hon sa en sak som stämde, av typ 20. Uppmärksamt? Ska jag ta det som om hon bryr sig? Hon lyssnar ju inte ens, och jag öppnar mig fullständigt för henne. Fan vad jag hatar sånt här. Jag ska gå och stänga in mig någonstans och sväljta ihjäl mig och sedan komma ut när jag är sinnessjuk nog för att socialen ska komma och hämta mig. Det låter bra.

Min dag har varit för jävlig. Jag ursäktar inte får något jag skriver, ni får skylla er själva som läser. Och ni ska vara glada att jag slutar här för jag har så mycket annat som vill ut.

2009-01-19

Jag kom upp rätt bra idag med tanke på omständigheterna. Jag har knappt sovit något alls och ångesten var knappt där i morse. Det sistnämnda var skönt, fastän det känns som något saknas. Det är sjukt att man vänjer sig vid sådana känslor och känner sig ofullständig utan dem. Så borde det inte vara. Alla borde må bra utan att behöva tänka "Såhär ska jag inte må, jag ska ju må dåligt för jag har inget att må bra över". Mina tankar förstör mig, hehe.

Jag förstörde mitt hår idag :( Hade en jättefin lugg tills plattången kom för nära och så var jag tvungen att platta hela och nu är den jobbig och hänger i vägen. Dagens problem, haha. Annars är mitt hår fint, lockigt och ofixat. Så får det vara ibland. I alla fall när man går upp kvart över 6 på morgonen.

Just nu hoppas jag för allt i världen att det inte regnar ute. Då blir jag sen och det kan jag inte vara denna veckan. Håll tummarna och så ska jag försöka överleva dagen.

2009-01-18

Kväll igen. Dagarna rusar förbi, speciellt helgdagarna. Lite sömn och mycket stillasittande på dagarna tar på mig, det känns. Jag vill ut i skogen och springa snart. Det är så skönt att få känna hur man springer bort ifrån alla tankar och allt runt om en. Det är som att gå in i en bubbla och för en liten stund försvinna och känna sig fri. (Åh, min bror stängde precis dörren bakom sig ordentligt utan att jag sa något!). Ja, jag tycker om att springa, även om det inte syns på mig. Men så ska jag inte sitta och ta upp varför jag fortfarande ser ut som jag gör, det är tråkigt och jobbigt att tänka på.

Mina knä gör fortfarande ont. Jag förstår inte vad jag gjort, jag har ju inte gjort någonting som skulle kunna påfresta dem mer än vanligt. Ska se om vi kan ringa en läkare imorgon och få en tid. Imorgon ja, EOS-vecka. Oj, oj, oj. Det blir en utmaning. Antingen går jag och bryter ihop någonstans och återvänder inte igen eller så biter jag ihopa och gör det bästa utav det. Jag vet att jag kommer följa det andra alternativet men det första känns mer lockande. Det är tur att jag fortfarande har lite kontroll över mig själv.

Så vad har jag gjort idag? Läst. Sett på Miami Ink och på Top Model avsnittet jag missade i tisdags. Spännande va? Oja. Min vardag. Jag är fortfarande jättesugen på att skriva något, men jag vet inte vad och när jag väl sätter mig och ska skriva ner något så kommer det inget, så det går inte framåt. Jag nöjer mig med att läsa vad andra skriver än så länge. En dag kanske det kommer ut något ur mina fingrar, vem vet?

2009-01-18

Morrn. Söndag idag ångestens dag. Tjoho. Har precis rest mig ur soffan och bytat kläder. Det är en slappedag idag, hehe. Det blir inget Skrylle heller, det är kallt och blåsigt ute, dessutom kan det börja regna när som helst. Tråkigt.

Vaknade för tredje gången denna veckan med ont i knäet. Värre än på länge idag. Jag fattar verkligen inte varför jag har ont, jag har inte gjort något konstigt. Jag får göra som ortopeden sa och ta kontakt med honom igen nu när jag vaknar och har ont utan anledning. Det är så kul.

Idag ska jag inte göra någonting. Härligt för vissa kanske men inte rikitgt för mig. Jag tror jag sätter mig med Twilight igen senare. Det kanske kan muntra upp mig lite.

Hoppas att ni har en bra söndag trots vädret!

2009-01-17

P3 Guld galan ja. Haha. Har lite saker som jag la märke till och måste skriva upp.

-Kittys skrattanfall när någon, tror det var typ In Flames men jag har absolut ingen aning, önskade henne lycka till i Lets Dance. Det hade varit ännu roligare om hon åkt ut igår, vilket jag först trodde eftersom jag inte såg utslagningen.

-Lykke Li's tacktal. Vem tackar för fel pris? Hahaha. För er som inte såg det så vann hon priset för årets nykomling men kunde inte vara där så hon hade skrivit en lapp som hennes manager läste upp. Och där tackade hon för priset för bästa pop. Hahahaha.

-Inget band som jag ville skulle vinna vann. Iofs så vann Johnossi över Sugarplum Fairy så det var väl ok. Och Kleerup vann inte, han förstår jag inte poängen med så det gjorde mig lite gladare. Han fick sina priser på Grammisgalan.

- Adiam Dymott var ju skitbra!

-Och sist och inte minst, varför står det tre emotjejer vid prisutdelningen? Emo var sååå 2007 (märk att jag skämtar). Haha. Det var hemskt. Och jag fattar verkligen inte varför. Nu efteråt såg jag en pytteliten intervju med de tre tjejerna som var där och de säger att de står där för att de älskar Tokio hotel(????).
Citerat ur intervjun med P3:

"Varför just ni?
Charlotta: För att vi är Tokio Hotel-fans! Vi blev kontaktade av Madelene, som är ansvarig för Street Teamet, som är Tokio Hotels officiella fanclub i Sverige. Vi träffade henne på fans-festen i somras.

Camila: Och jag blev kontaktad via Tokio Hotel-forumet." 
Haha, kan någon förklara vad det har med P3 att göra?

Nu ska jag återgå till att lyssna på Timbuktu och kolla runt på lite allt möjligt på internet. Måste kolla upp lite till Ensemblen också. God natt.


2009-01-17

Ja, ni får ursäkta listan. Behövde underhålla mig själv en stund bara.

Så vad har jag gjort idag? Jag gick upp 10:15, åt frukost, gjorde migm iordning och åkte in till Lund med mamma för att kolla i lite affärer och gå på konsthallen och se på en utställning som heter "10 fotografer". Den var dock inte alls vad jag trodde att den skulle vara och fotona var inte alls min grej. Det var inget fel på dem, fotograferna är duktiga, men det var inte alls min stil. I stan hittade jag ett jättefint halsband som påminner om ett radband som jag köpte för 20 kr. Helt okej enligt mig. Annars så hittade jag inget speciellt, jag letade inte. Det var trevligt att komma ut och få tankarna på annat håll en stund bara.

Efter det var det egentligen meningen att jag skulle ut i skrylle och springa men det blev inte av det heller. Ska se om jag kan ta mig ut där imorgon om vädret är tillräckligt bra. Jag måste röra på mig lite, vare sig jag vill eller inte.
Så istället för att träna så satte jag mig i sängen under täcket i mitt rum med Twilight i handen och började läsa. Tröttnade efter ett tag och la in mitt förra inlägg här, åt och gick sedan ner för att läsa mer. Nu sitter jag och har precis slutat skaka. Den boken alltså. Den är inte så bra men den är intensiv på något sätt. I alla fall för mig. Det är läskigt och jag vet inte hur jag ska förklara det. Men den får mig i alla fall till att vilja skriva. Skriva så att fingrarna blöder. Men jag vet inte om vad. När jag lugnat mig lite till ska jag gå ner och fortsätta läsa, till P3guld galan börjar, den ska jag såklart se.

Ha en bra kväll.

2009-01-17

Vad borde du göra idag som du inte har gjort? Mycket. Tränat, städat.
Vad har du gjort idag? Varit i Lund med mamma och glömt bort allt för en stund.
Vad har du druckit idag? Vatten och jucie
Vad är det för väder hos dig nu? Kallt och grått. Det blåser :(
Vad har du för frisyr just nu? Platt och mysigt. Spray i från igår. Underbart med andra ord.
Vad har du för sko storlek? 40
Vad är din attityd idag? Jag vet inte riktigt. Är tom.
Vad har du på dig just nu? Joggingbyxor, ett linne från Shock och en randig kofta. Dublla strumpor också, men jag fryser sjukt mycket.
Vad längtar du efter mest just nu? Värme
Vad har varit tråkigast idag? Ensamheten. Som vanligt.
Vad har varit bäst idag? Twilight. Boken blir bara bättre och bättre.
Vad är det sämsta som hänt idag? Svarade jag inte på det nyss?
Vad önskar du att du slapp göra? Hmm... Ha söndag. Och ha EOS-vecka, det är jobbigt nog ändå.
Vad gör du just nu? Skrivet det här? Lyssnar på Panic at the disco.
Vad vill du helst göra just nu? Vara ute i solen och gå runt. Men det är ingen sol, det har redan varit solnedgång.
Vad vill du ha just nu? Värme... och sällskap.
Vad ska du göra imorgon? Jag vet inte. Kanske åka ut till Skrylle och springa, beror på vädret.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Gå och dö.
Vad har du med dig in på bion? Förhoppningsvis en kompis.
Vad är det första du lägger märkte tll hos det motsatta könet? Håret.
Vad skulle du göra om du vann på lotto? Skänka bort pengar. Klyschigt men jag tycker så frukstansvärt synd om de som har det dåligt ställt.
Vad var det första du tänkte när du såg dig själv i spegeln i morse? Mitt hår!
Vad har du för planer till helgen? Inga, kul va?
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Inte gott, haha. Instängt.
Vad var det senaste någon sa till dig? "Halvtimme".
Vad var det senaste du sa? "Jag vet".
Vad gjorde du kl 08,00 imorse? Sov.
Vad sover du i? En stor T-shirt.
Vad är ditt mål här i livet? Just nu är det att överleva vardagen.
Vad är du rädd för? Allt, haha. Mest för sprutor, blodprov. Jag kan inte ens se en spruta.
Vad för färg har du på kalsongerna/trosorna? Vit
Vad ska du göra ikväll? Läsa vidare i Twilight. Se om det är någon film på tv.
Vad vill du bli när du blir stor? Musiker.
Hur lång är du? Ca 170.
Hur sover du? Stilla. När jag väl sover.
Hur är ditt humör idag? Tomt.
Hur mycket pengar har du i plånboken just nu? Typ inga.
Hur vig är du? Som ett kylskåp.
Hur svara du i telefonen hemma? "Hej det är Louise". 
Hur svarar du i mobilen?
"Hej".
Har du några syskon? En bror.
Har du en bästa vän? Ja.
Har du haft ett seriöst förhållande? Nej.
Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? Nej. Inte riktigt. Men små sprickor. Nu är jag poetisk.
Har du haft ett one night stand? Nej.
Har du någonsin skrikit på en lärare? Nej. Jag är snäll.
Har du ljugit för dina föräldrar om var du är? Ja.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Tror inte det.
Har du någon gång blivit sårad? Hehe, typ varje dag.
Har du någonsin tänkt på samma kille/tjej flera gånger under samma natt? Skulle inte förvåna mig. Mina drömmar är sjuka.
Har du gillat/gillar en kille/tjej utan att berätta det för honom/henne? Ja.
Har du kysst någon under den senaste månaden? Nej.
Har du haft en hemlig beundrare? Nej.
Har du piercing? Nej. Men vill ha snakebite.
Har du tatuering? Nej, men ska skaffa när jag är över 18.
Har du deltagit i en moshpit? Har stått i en men inte varit med i den.
Har du någonsin blivit påkommen med att försöka rymma hemifrån? Nej, jag är duktig på det.
Har du brutit ett ben någon gång? Nej. Kanske i foten men det är inte säkert för jag ljög för läkaren som undersökte mig. Jag gillar inte läkare och sjukhus hehe.
Har du nyligen gjort någonting du ångrar? Ja. För ofta. Men det är inga stora saker.
Har du någonsin ätit en hel tårta? Nej.
Har du haft minnesluckor efter en fylla? Nej, jag dricker inte.
Har du ljugit för någon du tycker om? Ja.
Har du gråtit när ett husdjur dött? Ja.
Har du någon gång bara velat försvinna? Hehe. Har ni läst bloggen så vet ni att det händer ungefär sjuhundra gången om dagen.
Har du något jobb? Nej.
Har du använt någon hårprodukt idag? Nej. Men har som sag spray från igår i om det räknas. Jag måste duscha senare haha.
Har du kramat någon idag? Nej.
Har du strumpor på dig nu? Dubbla.
Har du åkt rullstol någon gång? Ja.
Har du en mörk hemlighet? Spännande...
Vem var den senaste personen du kramade? Mich tror jag.
Vem var den senaste personen du sa "jag älskar dig" till? Izabell.
Vem är dagens babe? Paris Hilton på omslaget på tidningen Intelligent Life.
Vem är dagens sötnos? En som stod i ett bageri i Lund, han var söt.
Vem saknar du mest just nu? Mormor.
Vem tror du saknar dig just nu? Ingen.
Vem var den senaste personen du tillbringade natten med? Ingen aning.
Vem blev du arg på senast? Izabell tror jag.
Vem är den senaste personen som såg dig gråta? Mamma.
Vem gjorde dig glad senast? Charlotte.
Vem var den senaste personen du tänkte på? En hel grupp.
Vem är ditt 10e sms ifrån, vad står det? "Hej. Ja jag är intresserad. Där är en som ska provrida imorgon så jag hör av mig efter det. Kram/ jessica" Vet inte varför jag har kvar det. Brukar rensa rätt ofta så det är ett gammalt sms.
Vem fick du sms av senast? Izabell.
Vem sms.ade du senast? Pappa.
Vem ringde du senast? Pappa.
Vem ringde dig senast? Vet inte.
Vem får en kram? Alla?
Vem är snyggast? Heidi Klum.
Vem vet mest om dig? Izabell.
Vem pratar du med när du är arg/ledsen? Vem som helst brukar funka.
Vilken tid gick du upp idag? Kvart över 10.
Vilken var den senaste alkoholdrycken du drack? Öl.
Vilken var den senaste filmen du såg? Mumien 3 tror jag.
Vilken är den senaste låten du hörde? Panic at the disco - Northen Downpour.
Vilken film har du sett flest gånger på bio? Twilight, 2 ggr.
Vilken film har du sett flest gången? A walk to remember.
Vilken var din första konsert? Darin på... Kommer inte på vad stället heter.
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren
Vilken är din favoritglass? Piggelin
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på Systembolaget? Bryr mig inte.
Vilken ögonfärg har du? Grön.
Vilka hårfärger har du haft? Brunt, svart, rött och lila.
Vilken hårfärg har du? Rödbrun.
När fyller du år? 4 oktober.
När hade du din första fylla? Har inte haft den. 
När grät du senast?
Vet inte. Det var ett tag sedan nu.
När var senaste gången du spydde? 19 september 2008. Dumma dag.
När är du pizza senast? Länge sedan.
När var du i Göteborg senast? 1 juli 2007.
När var du i Stockholm senast? I april 2008.
Skulle du våga hoppa fallskärm? Nej.
Skulle du våga hoppa bungy jump? Absolut inte.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på den? Nej.
Skulle du kunna ljuga för någon dy bryr dig mycket om? Ja.
Är du singel? Ja.
Är du beroende av någonting? Nej. Jag måste ta medecin för en sjukdom i sköldkörteln varje dag, så den räknas väl.
Är du lycklig? Nej.
Är du uttråkad? Ja.
Är det okej att gråta? Ja?
Är du kittlig? Ja. Hehe.
Är du lättskrämd? Jag blir rädd när en hund skäller. Det är hemskt. Har nerver utanpå skinnet haha.
Är du snäll? Ja. Jag försöker iaf. Men nu när jag mår som jag gör framstår jag kanske som otrevlig ibland. Jag vet inte. Men jag har mina anledningar.
Är du ledsen? Ja.
Är du en coolning? Nej.
Är du morgon eller kvällsmänniska? Inget av det. Är bäst mitt på dagen.
Är dina föräldrar fortfarande gifta? De har aldrig gift sig.
Är du kär? Nej.
Är du bra på att laga mat? Haha, nej. Fast jag kan koka pasta!
Är du arg på någon just nu? Ja.
Är du besviken på någon just nu? Ja.
Är du blyg? Ja.
Finns det någon som tycker om dig just nu? Ja, det gör det väl.
Finns det någon som är besviken på dig just nu? Nej, tror inte det.
Vill du gifta dig någon gång? Ja. Jag vill ha ett stort underbart bröllop som varar för evigt.
Vill du ha barn någon gång? Kanske. Om många år.
Älskar du någon just nu? Nej. Inte när jag är på detta humöret.
Tycker du om gul-bil-leken? Haha, det gör ju ont att slåss :(
Tycker du om din pappa?  Nej.
Tycker du om din mamma? Ja.
Tycker du om någon just nu? Nej.
Tycker du om att dansa? Ja. Att jag inte kan är en annan sak.
Tycker du att du ha fin dialekt? Oja, skånska <3
Tycker du om fester? Ja. Att jag aldrig festar är en annan sak.
Tycker folk du är snygg? Vet inte, fråga dem.
Tycker du om att gå på konserter? Det är mitt liv.
Coca-Cola eller Fanta? Fanta.
Utekväll eller mysig hemmakväll? Utekväll.
Pengar eller lycka? Pengar. Tror inte att jag får lycka ändå.
Dag eller natt? Natt.
Svart eller vitt? Svart.
Tvspel eller datorspel? Tvspel. 
Högerhänt eller vänsterhänt?
Höger. Jag kan inte skriva alls med vänster.
Randigt eller prickigt? Randigt.
Gröna eller röda äpplen? Röda.
Sprit, cider, vin eller öl? Cider.
Hund eller katt? Hund.
Snus eller cigaretter? Cigaretter. Varken rökar eller snusar, men tycker om lukten om det är rätt sorts cigarett.
McDonalds eller Burger King? Inget av dem.
En bra film? Harry Potter i mitt hjärta.
En bra bok? Författaren Marian Keyes skriver bra böcker.
Bor du själv? Nej. Men jag bor i källaren så jag har den för mig själv.
Favoritklädsel? Jeans och T-shirt.
Favoritgodis? Choklad.
Favoritmat och dryck? En riktigt god tonfisksallad som jag åt i tyskland för några år sedan och vatten.
Favoritsak? Min akustiska gitarr eller systemkamera. 
Biter du på naglarna? Ja, ibland. Har slutat med det igen nu.
Brukar du bädda sängen? Bara om det kommer någon.
Dina första tankar när du vaknar? Mörda mig. Ångesten är för jävlig.
Drömmer du mardrömmar? Ja. Alla mina drömmar brukar kännas som mardörmmar. Hade stora problem med mardrömmar när jag var liten så det sitter väl i.
Hur många kuddar sover du med? Två.
Kommer du överens med dina föräldrar? Nej.
Längtar du till din nästa födelsedag? Nej.
Om du inte bodde i det land du bor nu, vilket skulle du då vilja bo i? Danmark har en plats i mitt hjärta haha.
Saknar du någon just nu? Jag saknar att ha någon hos mig. Vem som helst hade funkat.
Sjunger du? För mig själv ja.
Skor du hade på dig idag? Svarta converse.
Sov du ensam i natt? Ja.
Solar du ofta? Inte särskilt. Passar på ibland på sommaren men blir uttråkad för fort för att ligga länge.
Spelar du något instrument? Gitarr. Kan lite på trummor, ytterst lite på piano och så kan jag spela på en tamburin!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
Var befinner du dig just nu? I mitt rum, i mina tankar.
Var du glad igår? Nej.
Blir du lätt avundsjuk? Alldeles för lätt.


10 sanningar om dig själv
1.
Jag har otroligt höga krav på mig själv och när jag inte når upp till dem ger jag upp. Har gjort det med allt. Med gitarren, men skrivandet, med ritandet, men det sociala livet, med mig själv, med maten, med träningen.... Det är min värsta ovana och den tar kål på mig. Jag vill vara bäst och jag vill att alla ska berätta det för mig. Bekräftelsebehov, ja.
2. Just nu är jag fruktansvärt rädd för att vara runt folk. Jag tycker det är jättejobbigt.
3. Varje morgon vaknar jag med en sjuhelvetes ångest och det gör att den värsta stunden på dagen är då. Får väl säga att jag är duktig som inte ger upp och somnar om igen utan går upp och hasar mig iväg till skolan.
4. Jag älskar att skriva. Att skriva om allt och alla och ingenting alls. Det är underbart att få skapa ord som finns i mina tankar och se dem framför mig. Det är som en befrielse.
5. Jag är en sucker för djupa och raspiga sångröster som Lukas Rossi och sångaren i Nickelback har.
6. Tycker inte om att bli granskad när jag gör något. Kan inte göra något när andra kollar på, som om matteläraren ser på när jag räknar eller på gitarrlektionerna när jag ska spela något för läraren. Då blir det totalstopp och allt går åt skogen.
7. Jag har scenskräck när jag måste stå framför folk själv. Också om jag måste stå i centrum en liten stund fastän det är någon annan där uppe. Det funkar inte alls bra eftersom skolan kräver mycket sådant. Jag tycker att de borde sluta tvinga folk att redovisa. Folk som jag som står med hjärtklappning, är iskall och svettas samtidigt, skakar, är yr och är helt tom i huvudet är inte menade att göra det. Vi kan väl få visa vad vi kan på andra sätt?
8. Jag hatar stället och staden jag bor i och är arg på mina föräldrar som flyttade hit. Vantrivs här.
9. Tycker itne att det är något fel på mig utan att felet är hos alla andra som ignorerar mig och lämnar mig ensam.
10. Jag kommer inte på något att skriva här som är särskilt intressant (som om det översta var det haha).

2009-01-15

Tja. I morse var det bråttom bråttom bråttom. Sedan var det naturkunskap där vi såg en intressant film om miljöproblem (som jag är sjukt intresserad av) och avslöjande om betygen. Jag fick MVG. Helt ok. Jag brode verkligen vara gladare än vad jag är, trodde helt och fullt på att jag inte skulle få mer än VG nu efter att jag inte redovisat, men hon gillade mitt arbete så det blev högre. Tack. Efter det hade jag håltimme på 1 h och 40 min. Var ute och gick (vilse i Lund). Jag hamnade ute i Tuna, vet inte hur dock. Sedan hittade jag en skylt där det stod "cykelväg till stortorget". Eller ja, det var en cykel och det stod Stortorget efter, men sak samma. I alla fall följde jag den och hittade tillbaka igen.

Och nu blev jag sjukt arg på min bror. Varför kan han inte lära sig små enkla saker som att ställa in cykeln så att jag får in min också och att stänga dörren ordentligt efter sig när jag faktiskt säger till han precis innan? Han är faktiskt 14 och borde fatta lite mer. ÅH. Sånt får mig att bli galen. (Incidenten nu var att han kom inrusande här och ville in på datorn, och jag ville inte ut, och så bad jag honom stänga dörren ordentligt efter sig, men han bara puttar till den). Sånt funkar inte med mitt humör. Är så arg att jag skakar. Läskigt. fast ni behöver inte vara rädda, jag är bara så mot min familj, de är lika underbara hela högen.

Nu sitter jag och har ont i huvudet och lyssnar på Johnossi - Summerbreeze om och om igen. Innan läste jag en till bit på Twilight, men den suger än så länge. Är visserligen bara på det tredje kapitlet, men det borde vara mer intressant. Filmen är mycket bättre så här långt in iaf. Ska nog gå ner och försöka läsa vidare sen, och sedan hoppa in i duschen. Imorgon börjar jag 12 och får sova ut till halv 10 om jag vill. Kanske hör av mig innan, vem vet?

2009-01-14

Jag ger upp. Vem "glömmer" någon och låter personen stå och vänta på dem i 15 min? Jag är inte värd det här. Tack till er som faktiskt bryr er, det betyder massor att bara ha någon att sitta vid så jag inte är ensam. Ni behöver inte säga ett ord, bara vara där. Det känns underbart.

Imorgon blir det annorlunda. Imorgon ska jag skita i vad alla tycker och bry mig om dem som faktiskt verkar uppskatta mig, otroligt men sant. Hur illa kan det bli? Inte värre än det är nu. Någon som faktiskt inte alltid hackar ner på vad jag gillar och vad jag gör. Någon som lyssnar på vad jag säger och svarar utan någon uttråkad ton. Ingen är värd något sånt. Inte ens jag.

Idag har jag varit nördig och köpt Twilight på engelska! Jag är sugen på att läsa boken eftersom jag gillade filmen så mycket. Jag ska bara göra saken klar och säga att jag inte gillar filmen på grund av Robert Pattinson, som spelar Edward, utan för personliga saker som gör filmen väldigt speciell.
Dessutom har min gitarrlärare, den ena, börjat ta ut alla gitarrnoter i Family Values. Och han tyckte att denna låten också var en jättebra låt att önska, precis som Ochrasy. Det gjorde mig glad, för en gångs skull kan jag göra något bra.

Imorgon är det dags att kolla upp de olika individuella valen. Jag vet bara att jag kommer välja Fotografisk Bild. Sedan har jag ingen aning om vad jag vill välja. Det är svårt. jag är lite sugen på Idrott och hälsa B, men jag vet inte. Har ju sagt länge attt jag vill läsa psykologi, men njäe. Det är ännu svårare eftersom jag inte tror jag vill läsa vidare. Jag vill ju bli gitarrist och ut och spela i hela världen. Jag vet att dte låter lite smått galet, men man måste ha stora mål för att komma någonstans enligt mig. Jag vet ju vad jag vill så varför inte satsa på det? Jag vill bara höra mig själv sjunga någon gång. Att sitta själv på scenen med en gitarr i knäet och en svag lampa lysande mot en är ju bara så underbart. Jag älskar ju att sjunga, men jag är för rädd för att göra bort mig. Det är en av de underbara nackdelarna med att vara ensam och ignorerad av alla. Självförtroendet existerar inte.

Aja, nu börjar snart Top Model så jag ska gå igen. Ciao.

2009-01-14

Nu har det gått två veckor på januari. Det är inte klokt. Men snart är det April och Mando Diao så tiden får gärna skynda sig tills dess.

Har jag förresten berättat att jag nog sabbat mitt naturkunskapsbetyg? Jag ville inte redovisa muntligt (det var därför jag gjorde en planch, hon sa att vi slapp det då, men ångrade sig uppenbarligen) och jag behövde inte, men det var en klar fördel att göra det för betygets skull. Om man kan redovisa muntligt då såklart. Jag själv står med hjärtklappning, är yr, svettas, är iskall, har svårt att andas, stammar och blir helt röd. Dessutom börjar jag alltid pilla på något som är tillräckligt nära, tex mina naglar. Så jag brukar gå bort därifrån helt blodig. Nej, muntliga redovisningar borde vara till för sådana som inte har scenskräck. Jag har det när jag är själv där uppe, men inte när man är många och inte behöver göra något enskilt. Därför har jag tur som vill bli gitarrist. 

Nu börjar snart skolan och jag ska gå och fixa det sista här hemma.


2009-01-13

Idag har inte hänt någonting. Jag har gjort en god gärning och låtit bli att vara så självisk och faktiskt brytt mig om en annan person. Jag känner mig lite bättre av det, det är hemskt att se människor ensamma eller när de mår dåligt. Jag känner igen känslan alldeles för väl.

Nu ska jag snart köra till gitarrlektionen, den första på 2 veckor. Ska bli nice, för första gången kan jag låten flytande. Jag antar att det blir så när man älskar låten man spelar. För er som inte vet spelar jag just nu Takida - Curly sue och jag förälskade mig i den låten långt innan den började spelas på radiostationer. Innan den ens blev en singel. Tycker dock inte om den när jag väl hör den på radio, det förstör känslan. I övrigt lyssnar jag inte på Takida.

Idag har jag även äntligen köpt biljetten till Mando Diaos spelning på mejeriet. Längtar!

Så, nu borde jag gå ner och hämta gitarren och göra mig iordning. Så det ska jag göra också.


2009-01-12

Min dag började bra. Jag vaknade och ångesten vara bara en liten stund, jag hann göra mig iordning fastän jag inte trodde det, hade medvind till busstationen, bussen kom precis när jag hade låst klart cykeln osv. Gick rätt ok i skolan också, faktiskt. Det händer inte ofta. Så jag har varit på bättre humör än vanligt idag. Fast det försvann igen på sista lektionen. Men varför tänker jag inte säga, ni får försöka luska ut det själva ;D

Vi fick se vårat nya schema idag, så bra jämfört med det gamla! Har dagar där jag slutar innan 1 har jag för mig. Det kommer bli så skönt. Även om vi kommer börja vid 8 - halv 9 så är det så underbart. Typ 4 lektioner på en dag som mest. Nu längtar jag till vecka 5 då det börjar gälla.

Nästa vecka kommer jag däremot gå från 8:20 - 16:20 varje dag. På torsdagen kommer jag dessutom behöva gå på en konsert från 18:00 - 22:00. Insläppet är 17:30. Innan dess ska jag hunnit äta. Kul när det enda jag kan äta i Lund är sushi och det tar en evighet att gå från spyken och ner dit, beställa maten, få maten, äta maten och sedan gå ner till Mejeriet. Underbar vecka. Men jag ska försöka göra det bästa utav det.

Nu ska jag snart se 90210 och A secret life of an american teenager. Dramaserier i mitt hjärta.

2009-01-12

Jag är fortfarande rädd efter att jag satte igång larmet här hemma. Nu precis satte jag igång datorn och när jag lämnar rummet för att göra något annat så börjar min brors väckarklocka ringa och det skrämmer livet ur mig. Haha. Det är illa.

Nu ska jag försöka ta mig igenom en dag till. "Ta en dag i sänder" funkar som motto för mig. Jag sparkar mig själv och hoppas på det bästa. Har lite saker att berätta för vissa.


2009-01-11

Söndag kväll. Jag är pigg eftersom jag inte vant mig vid den vanliga skoltiden. Jag kommer inte somna och det kommer bli så kul att vakna 06:15 imorgon. Men snart är det ett nytt schema och jag hoppas att det blir bättre än detta. Med tanke på att jag får ta bussen 45 min innan skolan börjar är det jobbigt med tidiga mornar. På torsdag börjar jag ju 08:20 och det betyder buss 07:25. Mysigt va?

Imorgon missar jag jättehåltimmen och kan inte åka hem. Måste redovisa på naturkunskapen, men jag har inte tränat det minsta på det så det går nog inte så bra. Tack och lov vet jag vad jag pratar om denna gången. Helt otroligt att jag faktiskt vet något om kemikalier faktiskt. Det är inte mitt favoritämne precis. Det som oroar mig mest är att jag kanske får vara med på hela lektionen, och då är jag illa ute för de ska göra en laboration och till den skulle man läst på typ 8 sidor i läroboken. Jag är lite körd. Men jag har en timmes håla innan naturkunskapen så jag hinner nog få in lite. Trodde att jag skulle läsa det till torsdag och tog inte hem boken i fredags, men kommer på kvällen på att jag skulle vara på lektionen på måndag ändå. Hehe. Fast jag ligger så pass bra till ändå så det ska nog gå bra. VG+ i naturkunskap. Det är helt otroligt, innan var jag glad bara jag fick G. Snacka om skillnad på svårighetsgrad. Det är skönt att inte ha kommit i en helt överavancerad klass hos en överambitiös lärare. Men jag saknar Sofie (min förra lärare i NO), hon var bra. Aja.

Nu sitter jag och ser på Sex and the city, fast jag gjort ett litet avbrott just nu, och lyssnar på Sugarplum Fairy - In Berlin. Vet inte varför för jag gillar varken serien eller låten något speciellt. Jag är konstig, men det visste jag ju redan.

Imorgon är en ny dag, dags att börja kämpa igen. jag borde vara starkare än vad jag är tycker jag, men så är det ju aldrig. Ska iaf fira att jag klarat av dagem med att ta mig till biblioteket på något sätt imorgon. Vill ha något att läsa.

Godnatt.

2009-01-11

Väckte mig själv vid 10 idag och redan vid 11 gav jag mit ut i skrylle och motionerade.Började springa men kunde inte fortsätta för att precis som alla mina andra kläder gled mina byxor ner och min tröja upp. Det är asjobbigt. Så jag fick gå men det gjorde mig bara arg, för det var skönt att springa, så jag gav upp. Det är inte en bra vana, att ge upp när saker inte går som jag vill. Jag gör det alldeles för ofta. Fast samtidigt går ju ingenting som jag vill så varför ens bry sig?

Nu har jag gjort allt jag skulle göra idag. Åka till skrylle och skriva stödord till naturkunskapen. Och klockan är bara halv 2. Så nu ska jag sitta med halv ångest (är glad så länge den inte blir starkare) och titta rakt fram hela dagen. Underbart...


2009-01-10

Så, nu har dagen flugit förbi.

Ingen kom ju till Malmö och hjälpte oss, haha. Vad dåligt. Men vi jobbade på. Har så ont i min axel efter allt släpande på saker nu så att jag inte kan lyfta armen ordentligt.
Vi började med att gå ner till Gustav och blåsa upp ballonger och fjanta oss. Stod säkert där i 1,5 timmar och blåste upp 25 ballonger, som i sedan band fast i våra byxor för att de inte skulle flyga iväg. Jag tappade inte en enda men Izabell var iväg och jagade dem x antal gånger, haha. Har bildbevis på vissa av dem. Ja, vi tog massor med foto och så filma<de vi litegrann. Folk trodde vi var knäppa, förstår dem. Fast jag var inte på humör för att fjanta så jag skrattade så jag grät åt henne istället. Hur kan någon missa att de har en ballong hängande ut genom benen på fel håll? Haha.

Det var dagens höjdpunkt. Efter det gick vi ut för att dela ut flyers eftersom ingen hade kommit. Tror vi delade ut 10 st, ingen ville ha dem. Ballongerna gick åt fort dock, vi gav dem till barn som sedan sprang runt med dem i hela Malmö, såg vissa av dem senare på dagen. Det var så sött haha. Men vi fick ut alla flyers till slut, vi lämnade inne i vissa affärer och tejpade upp dem lite varstans.

Vi avslutade vid 3 på Espresso House på centralen. Isté och en skön fåtölj, mys. Jag var helt slut då, haha. Efter det åkte vi hem. Så roligt var det avslutet haha.

Nu ikväll har jag hyrt film och ätit godis. Fy fan vad jag är äcklad av mig själv nu. Att jag verkligen åt det. Och det var inte mycket, men tillräckligt för att må dåligt över det. Aja, ska snart lägga mig ner på golvet och träna igen så det blir kanske bättre efter det.
Nu sitter jag och lyssnar på ballader och får bilder som togs idag från Izabell. Så kul man kan ha det. Hoppas ni har det bättre :)

2009-01-10

Godmorgon.

Idag är det My Passion promotion. Jag ska själv bara vara sällskap, men det funkar det också. Jag kommer dock vara tråkig och trött, men hon är van och bryr sig inte. Tack och lov.

Ikväll så måste jag skriva stödord till en redovisning på naturkunskapen som jag inte trodde vi skulle ha. Det är så kul med tydliga lärare. Dessutom har jag glömt boken som vi har läxa i också. Tänkte inte på att jag ska ha lektion på måndag i alla fall. Eller det kanske jag ska ha... Kanske bara ska redovisa. Jag får hålla tummarna. Annars har jag en timme att läsa på iofs. Håltimmar är bra ibland. Och så har jag en anledning till att vara själv. Det är inte bra. Jag hoppas jag får tag i hjälp snart.

Nej, nu ska jag snart ge mig av. Bor ni i närheten av Malmö, eller om ni ska in där idag, så joina oss! Om ni inte vet vem jag är så hör ni väl musiken, hehe.

2009-01-09

Tihi. Nu har jag ett litet glädjerus inom mig. Jag har dansat. Eller "fuldansat" som jag kallar det. Det hjälper alltid mig med att bli på bättre humör.
Snart ska jag träna, jag håller mitt schema! Jag är duktig.

Resten av dagen har varit jobbig. Jag vill verkligen inte vara i skolan, bland människor som jag inte är mig själv med. Det är svårt och jag mår asdåligt av det. Som jag sagt innan är det inget fel på någon där, det är mig det är fel på. Men en dag ska det väl gå över. Jag fasar över EOS-veckan när vi ska blandas med en massa folk. Jag kommer försvinna. Skolka. Vad som helst (nästan) för att slippa. Jag vill inte. Vill inte alls. Åh...

Nej, nu ska jag lägga mig och pumpa lite muskler.


2009-01-08

Eftermiddag. En misslyckad dag. Jag förstår mig inte på mig själv. Andra försöker vara trevliga, men jag bara ignorerar det och är tyst och tänker för mig själv hela tiden. Vad fan är det för jävla fel på mig? Jag kanske borde ge en psykolog en chans (till)? Jag vill ha min läkartid nu... och så vill jag slippa skolan fram tills jag mår bra. Jag är ändå bara i vägen känns det som. Inget illa menat om de andra i klassen, de är underbara, men jag är så långt ifrån dem som jag kan vara nu. De är glada och framåt och jag vill mest gå och gömma mig någonstans. Precis som innan. Verkligheten suger.

Det gick bra hos tandläkaren iaf. Dessutom fick vi när vi  var färdiga med matten. Jag gick 30 min innan lektionen slutade så jag var hemma när jag egentligen slutade. Helt ok. Snart ska jag se om jag kan få någon att följa med mig till biblioteket för jag behöver lämna några böcker.

Kommer inte på något bra avslut på inlägget så jag slutar bara.

2009-01-08

Godmorgon.

Innan ni går hemifrån ( om ni har larm) så ropa alltid och se om någon annan är hemma. Det gjorde inte min bror. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Larmet gick igång och jag får panik. Fattade inte vad det var som lät, det var antingen det larmet eller brandlarmet. Det var det vanliga. Och tro mig, det lät. Jag fick väl en chock eller något för jag skakar fortfarande, fast det hände för nästan 30 min sedan.

Det var jättesvårt att komma upp i morse. Allt var mörkt och jag har knappt sovit i natt heller. Kollade på klockan sista gången vid 01.15 och sedan tog det X antal timmar innan jag somnade. Sedan vaknade jag när mina föräldrar gick upp, det var någon mobil som vibrerade eller något som väckte mig. Och de går upp vid halv 6. Mysigt? Nej.
Egentligen hade jag kunnat gå upp typ nu, men idag är det tandläkarbesök halv 11 och jag måste ta bussen till Malmö kvart i 10. Det betyder att jag får gå hemifrån (kan inte cykla idag) kvart över 9. Så jag gick upp halv 8. Trött...

Aja, nu ska jag röra på mig, har lite småbråttom.

2009-01-07

Idag är det onsdag, imorgon börjar skolan. Det är inte alls bra. Men jag skrämmer mig själv över att jag är så pass lugn som jag är. Nu har jag i alla fall varit duktig och skrivit ut mitt naturkunskapsarbete som ska lämnas in imorgon. Jag ska bara häfta ihop det och göra något intressant på framsidan. 

 Jag har inte sovit något alls i natt. Jag har sovit dåligt i tre nätter i rad och nu så sover jag inte alls. Jag är så sjukt trött och det är läskigt att jag inte somnar. Jag vill inte komma tillbaka till den tidan där jag kunde ligga vaken tre nätter i rad innan jag somnade. Angående vad jag ska göra resten av dagen så har jag ingen aning. Väntar på att telefonen ska ringa men efter det så kanske jag drar mig ner till gymmet. Det är fint väder så jag kanske till och med går en runda. Jag får se. Min hy har blivit galen så jag ser hemsk ut just nu, så jag får se om jag kan glömma det och gå ut ändå.

Jag skrev det schemat igår och det funkar än så länge. Men det är sjukt vad otränad jag är haha. Ett tag gjorde jag 600 situps om dagen, nu kör jag bara 100. Och ont gör det haha. Fast det går nog fort att få tillbaka lite muskler. Jag ska ju hålla på 7 dagar i veckan. Önska mig lycka till, igen.

2009-01-06

Hej igen. Eller godkväll. Kanske till och med god morgon?

Jag är så sugen på att träna att det nästan rycker i kroppen på mig. Dumma gym som är stängt och dumma väder osm är så kallt och mörkt. Inte en chans att jag går ut och springer på mossen i detta vädret. Hade skrämt slag på mig själv.
 
För att sätta igång med träningen ordentligt tror jag att jag ska göra upp en 8 veckorsplan till att börja med. Öka tränigen succesivt och ha planeringar över mat. Låter nice. Ska nog göra det nu. Det här kan bli spännande.

Ikväll är det Top Model 11! Imorgon också! Fast imorgon är det grammisgalan samtidigt så jag ska se den istället. Timo Räisänen står på scen t.ex, vill se om Mando Diao vinner MTVpriset för bästa video... Ska nog bli kul.

Nej, nu ska jag ta mig till mitt rum och skriva ett schema. Ha en bra kväll.

2009-01-06

Nu är linnet klart! Bilder är under texten.
Snart ska jag göra nya, haha. Har tyg över till två till. Ska bara försöka komma på någon design till ett till av dem, vet redan vad jag vill göra med ena.


      
    Framsida                         Framsida                        Baksida

2009-01-06

Jag har en stark känsla av att den här dagen kommer bli en sådan där jag bara sitter och stirrar rakt fram och bryr mig inte om någonting. Jag är trött och mår psykiskt dåligt (inte ångest än iaf, det är skönt) och jag har helt enkelt ingen lust till att göra något. Jag ska iofs göra klart linnet, mamma är ledig idag så hon har tid att visa hur man gör. En bild på hur det ser ut kommer upp senare.

Jag hade kunnat göra mycket för att skjuta upp skolan X antal veckor till. Mycket.

2009-01-05

Jag pausade inte ens för frukost idag. Satte igång och började sy direkt. Jag blev klar för typ 45 minuter sedan, iaf med det jag kan göra själv. Ska slå in några ringar (vet inte vad de heter men det ser ut som små svarta ringar iaf) och det vet jag inte hur man gör. Efter det är jag nästan klar. Än så länge är linnet fint! Jag är jättenöjd med tanke på hur alla andra kreationer som jag skapat sett ut. Dessutom har jag inte följt några instruktioner alls utan gjort allt som jag ville och som jag kommer ihåg att man gör. Det funkade asbra. Hihi.

Skulle bara meddela det haha. Förhoppningsvis kan jag få färdigt resten imorgon. :)

2009-01-05

Ännu en natt avklarad. Kunde inte sova i natt heller. Har somnat två gånger men vaknat efter någon timme igen. Drömde något konstigt men kommer inte ihåg vad. Igårnatt drömde jag bara mardrömmar när jag sov, det var ju mysigt. Men nu är det över och jag får väl sova middag eller något lite senare så att jag inte däckar av trötthet ikväll.

Idag ska jag sy! Ska bara skriva klart här och äta frukost och sedan ska jag sy mitt linne. Kul kul. Ska se om jag kan hitta knappnålar bara, annars är jag körd.

2009-01-04

Usch, nu är det kväll igen. Jag sitter här och mår illa och vet att jag borde sova men jag vill inte för att då vet jag att det är måndag snabbare än om jag är vaken. Jag vill inte ha måndag. Då är det snart skola och jag vill inte ha skola. Jag är skiträdd. Men jag vill krypa ner i sängen och somna så att jag slipper illamåendet och huvudvärken och alla tankar och känslor. Det är så mycket enklare då.

Jag vet inte ens var jag ska vända mig längre. Jag tror att det blir bättre om jag bara ligger hemma i sängen och tycker synd om mig själv, för ingen annan tänker ju hjälpa mig, inte ens försöka. Jag är så snäll. Men det är sant. Ta igår t.ex. Jag satt vid datorn och hade min värsta ångest på länge. Mamma kommer in och frågar hur jag mår. (Det jag skriver nedanstående är inte exakt vad jag sa men ungefär).
Jag: Inte bra, ångesten är hemsk och jag vet inte var jag ska ta vägen.
Mamma: Åh.... Vill du ha fisk att äta ikväll?

Tack lixom. Så mycket betyder det just nu. Och där satt jag med tårar i ögonen och kunde inte andas. Jag är seriös, jag andades inte om jag inte själv tänkte på det. Det är konstiga saker ångest gör. Det allra sjukaste är att min mentor (som suttit och pratat med mig 1 gång) tar mig på större allvar än vad alla andra gör. Hon undrar hur det är och tycker ärligt synd om mig. Hon suckar inte och går och gör något annat när jag säger något. Och hon är min mentor. Inte mina föräldrar som jag säger allt till. Det är sjukt. Allt är sjukt. Och jag vill inte med det.

Nu känner jag för att gå ut och gå en lång runda. Synd att klockan är kvart i elva på kvällen. Jag måste i alla fall göra något fr jag står inte ut med att bara sitta här och klaga över allt inför er som läser för det känns så patetiskt och onödigt. Som vanligt.

2009-01-04

Dagen har spenderats hos Lidia. Den har varit... konstig. Det är inget fel på henne, hon är lika underbar som alltid, det är bara det att jag mår skumt. Jag har lyssnat på Sum 41 hela dagen och mest känt hur jag vill skriva något. Men det kommer inget ur fingrarna på mig så jag får försöka hitta på något annat att göra för att avreagera mig. Eller något.

Tjoho, har en känsla av att den här våren kommer gå åt skogen. Roligt i så fall, då är det precis som vanligt. Det värsta är att jag vet inte vad jag ska göra. Det finns inget jag kan göra. Det kanske är meningen, vad vet jag?


I alla fall. Jag ska sy mitt linne imorgon. Sitta hela dagen om det behövs. Vill att det ska bli klart innan lovet är slut så det är bara att börja. Om det blir bra får jag se.


2009-01-03

Tillbaka till verkligheten. Jag vill inte. Jag har inte haft ångest en enda gång under hela jullovet förrän nu. Nu sitter jag och vet inte om jag ska skrika eller gråta. Ångest är så roligt. Jag kommer bli galen en dag.
Jag vill verkligen inte tillbaka. Jag vill inte. Vill inte alls.

Idag vaknade jag 12 och sedan dess har jag inte gjort något nyttigt mer än städat till mitt marsvin. Nu är klockan 15.04 och jag vet inte var jag ska ta vägen. Tjoho.

My Passion Promotion!



DAY OF THE BEES
10 januari 2009
Gillar du My Passion? (borde du göra!)
Se då till att komma in till Malmö och hjälp till att sprida ordet!
Det kommer finnas folk i Stockholm, Göteborg också.
Skriv till
www.myspace.com/mypassionsweden eller gå in på
www.bilddagboken.se och sök på Escapologist och meddela att ni vill vara med, så att de vet ungefär hur många som kommer hänga på.
Om man vill kan man pr:a dom i sin stad.
Glöm då bara inte att dokumentera vad ni har gjort!

2009-01-02

Nu är jag hemma igen. Det blev inga tröjor, dena ena var ljuslila (var vit på deras hemsida) och den andra fanns inte. Istället blev det hårspray, det funkar det också.
Att gå till Nova från centralen var asskönt, det borde ni också göra. Det är inte alls långt heller, tog högst en kvart.

Jag har ingenting att göra. Klockan är inte ens sex heller så jag kan ju inte gå och sova så att jag slipper ha tråkigt. Men jag ska promota My Passion litegrann, det kommer ett inlägg senare, och sen så kan jag... hmm. Vad kan jag göra? D et får jag fundera på. Jag ska sluta skriva strunt nu i alla fall :)

2009-01-02

Idag är det soooool. Och svinkallt. Men fint väder är det och jag är glad över det!

Igår spenderades framför Tvn med Vänner-maraton och så lärde jag mig början på Summerbreeze och slutade med att lära mig intro och vers på Party with my pain (ordentligt denna gången). Ska fortsätta med låtarna typ ikväll.

Idag ska jag ut till Lund med Izabell och Mich. Tyvärr ska Mich hem så vi ska börja med att lämna henne vid tåget och sedan skulle Izabell ut och handla några saker. Jag själv ska passa på att ta foto och gå in på Gina Tricot och kolla på några t-shirts som jag har sett och de är skitsnygga. Så jag får se om de passar och sitter bra, men jag hoppas inte för mycket. Vi ska gå ut till Nova så jag får motion i alla fall. Träningen får jag börja med snart också, suck. Vill inte haha, det är mycket lättare att vara lat. 

Så, nu störde min bror mig och fick mig att tänka på annat så jag kommer inte ihåg ad jag skulle skriva. Men men. Ha en bra dag ute i solen ni med!

2009-01-01

Vad konstigt det känns att skriva 2009 och inte 2008. Förra året gick så fort fastän det hände så lite. Det kanske ville snabba på så att jag kunde börja om igen. Det är vad jag vill göra nu, börja om. Jag vill inte ha några löften att hålla, men jag vill ha riktlinjer och mål igen. Jag vill kunna följa någonting och hitta meningen med något igen. Jag vill hitta tillbaka till mig själv igen och jag vill kunna börja njuta av livet som jag gjorde en gång i tiden. För jag lever i nuet och jag vill göra nuet så bra som det går. Det är vad det nya året ska handla om.

Till en början ska jag bärja leva hälsosammare, såsom jag gjorde innan depressionen. Jag ska börja träna dagligen igen och jag ska byta ut maten. Det är en livsstil som jag är intresserad av så det är en bra början. Det kanske leder till något mycket bättre än en frisk kropp, vem vet. Jag kanske till och med få bättre minne? Det är ju något stort att se fram emot för just nu kommer jag inte ens ihåg vad jag hade på mig på gårdagen. De som känner mig vet att jag är fullkomligt hopplös på att komma ihåg saker, speciellt namn och siffror. Ni som inte vet det vet det nu.

Detta året ska också vara en ny början för mina passioner, t.ex. musiken. Jag ska börja skärpa mig med gitarren och tycka att det är roligt att lära mig igen. Jag ska träna massor och bli bra snabbare och inte ta alla nedfall så negativt. Jag måste börja acceptera att det tar tid för mig att lära mig på grund av mitt minne och att det inte går att lära sig allt flytande på lektionerna.

När det kommer till det sociala ska jag faktiskt inte göra någonting. Jag kan inte hjälpa att jag mår som jag gör och att det går ut över den jag är osm person. Jag kan inte låtsas vara något jag inte är och just nu vet jag inte vad fan jag håller på med. Därför är jag tyst och tråkig och har inte lust att prata eller göra något. Jag är rädd hela tiden för att bli lämnad ensam. Inte rädd utan vettskrämd. Jag går och mår ännu sämre av det och det är bara en ond cirkel. Så fort jag märker att människor runt om mig börjar ta avstånd och inte är som de var när jag mådde bättre så försvinner och jag mår så jävla dåligt. Det är inte kul att sitta och ha ångest och "gråtattacker" (jag vet inte vad jag ska kalla det, jag tappar kontrollen över mig själv och kan inte sluta gråta) över att jag känner mig fruktansvärt ensam och övergiven och att jag måste göra mitt allt för att ens ha någon att äta lunch med i skolan. Det är ett helvete att vara ensam, och jag skyller inte på andra utan mest på mig själv för att det här har hänt. Men samtidigt vet jag att jag inte kunnat göra något åt att jag mår dåligt, jag vet inte ens varför jag mår som jag gör.
Men för att komma till poängen: jag kommer inte göra något alls när det kommer till att vara mer social utan lämna det till de som kanske läser detta, och de som vet hur jag mår. För jag vet inte vad jag ska göra, jag kan inte låtsas.

Dessutom ska jag lära mig spela Johnossi - Summerbreeze år Izabell också, haha.

Gott nytt år allesammans!